Thaise Koffie-Yoghurt

Lassi is een verfrissend yoghurtdrankje dat hoofdzakelijk in Indiase restaurants wordt geserveerd. Er zijn diverse variaten van te krijgen. Zo is er een fruitlassi, een zoute lassi, zoete lassi en er is zelfs een bhanglassi. Bhang is vloeistof die uit hennepplanten afkomstig is.

Maar de allerlekkerste lassi variant – althans dat vind ik- is de Thaise Koffie-Yoghurt, die ook nog eens heerlijk verfrissend kan zijn op een tropisch hete zomerdag….

Ingrediënten:
Wat heeft u nodig om voor 2 personen een Thaise Koffie-Yoghurt te maken:

  • 3,5 dl koude Silaa Koffie. (U kunt hiervoor zowel de dark-roast snelfiltermaling gebruiken als de dark-roast grove maling).
  • 3,5 dl volle yoghurt
  • 4 theelepels suiker
  • een snufje kaneelpoeder (of een beetje meer, al naar gelang uw smaak)

Gaat u liever voor een hartige Thaise Koffie-Yoghurt, vervang dan de kaneelpoeder voor een theelepel zout en een beetje gemalen komijn. Voeg eventueel een klein beetje suiker bij.

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de blender en meng het tot een romig geheel.
Schenk de Thaise Koffie Yoghurt in longdrinkglazen en strooi er, ter garnering, een klein beetje kaneel op.