Thaise Olifanten Koffie

Waarom dit Thaise koffieverhaal ‘Thaise olifanten koffie’ heet? Omdat het gaat over Black Ivory Coffee. Da’s een heel bijzonder Thais koffiemerk, waaraan Thaise olifanten een exclusieve bijdrage leveren. 

Thaise olifanten koffie – de bijdrage van de olifant

Niet al te ver van de Thaise stad Chiang Rai, in het gebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, is een soort van olifantenopvang annex koffiebedrijf gevestigd. De daar verblijvende olifanten krijgen  dagelijks een portie Thaise koffiebessen voorgeschoteld. De olifanten werken die koffiebessen naar binnen en daarmee leveren ze hun bijzondere bijdrage aan de Thaise olifanten koffie. Want tijdens het verteringsproces in de enorme olifantenmaag en de olifantendarmen zorgen enzymen (oftewel eiwitten) voor een ‘chemische reactie’. Die heeft tot gevolg dat de proteïnen in de koffiebessen worden afgebroken. En juist die proteïnen zorgen voor de bittere smaak die koffie kan hebben.

Thaise olifanten koffie – pure handenarbeid

De proteïne-vrije koffiebessen (of wat er nog van die bessen over is) verlaten uiteindelijk op natuurlijke wijze de olifant. En dan vangt dus het verdere bewerkingsproces aan. De bessen moeten namelijk met de hand uit de enorme hopen olifantenpoep worden gesorteerd. Da’s beslist geen aangenaam karweitje. Gelukkig staat er, naar Thaise begrippen, een flinke beloning tegenover. Dat valt op te maken uit het bedrijfsfilmpje van de Black Ivory Company. Na het sorteerproces worden de uitgepoepte bessen ontdaan van hun (resterende) vruchtvlees en diverse keren gewassen. Wat resteert zijn de koffiebonen die tot Thaise olifanten koffie worden vermalen. En die koffie wordt vervolgens als Black Ivory Coffee verkocht.

een maker van Thaise olifanten koffie
Een maker van Thaise olifanten koffie
Thaise olifanten koffie kopen?

Bent u na het lezen van dit relaas helemaal enthousiast over Black Ivory Coffee. En wilt u die Thaise olifanten koffie kopen? Dan met ik u helaas teleurstellen. Want deze bijzondere koffie wordt alleen verkocht aan exclusieve 5 sterren hotels. Dergelijke hotels betalen er een flinke prijs voor. Zo betaalt men voor 250 gram al gauw € 275,00. Dat maakt dat Black Ivory Coffee de duurste koffie ter wereld is.

Meer Thaise Koffieverhalen

Aan Black Koffie kan ik u dus helaas niet helpen. Wel aan de vele malen goedkopere en fruitige Silaa koffie. En natuurlijk zij er ook de Thaise koffieverhalen. Die zijn en blijven gratis. Dus als u er nog eentje wilt, klik dan even op meer Thaise Koffieverhalen.